Елате и се забавлявайте в този магически свят!


  Пития Морийн Монту

  Pythia_Monthu
  Pythia_Monthu
  Ученик

  Брой мнения : 20
  Age : 28
  Registration date : 23.07.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Пития Морийн Монту Empty Пития Морийн Монту

  Писане by Pythia_Monthu on Сря Юли 23, 2008 9:04 pm

  Пития Морийн Монту е 15-годишна.Тя е нечистокръвна,дъшеря на магьосница,но въпреки, че не познава баща си, знае,че той не е магьосник.
  Пития живяла на много места из малкия човешки свят,за своите 15 години.Но си спомня много ясно първите си години ,прекарани в Египет, където е родена и до 7-годишна възраст живее с майка си, която е върховна жрица на богинята Нефтида.
  Пития е кръстена на върховната жрица на бог Аполон, въпреки,че сама тя не разбира защо майка й избрала тази жрица от гръцката митология.Като малка в Египет не й позволявали да участва в главните церемонии, но тя помагала в притоговленията за честването на нейната богиня покровителка Нефтида.
  Едва на възрастта от 15 майка й се свързва с нея, докато Пития опознава планините на Азия,за да й препоръча да посети една академия за магия.Ето как Пития се озовава тук.
  Младото момиче е висока и с млечно бяло кожа.Косата й е къса и черна, но със син оттенък.Очите й са кафяво-зелени, а може би единствено нещо по-което прилича на майка си са реските в зениците й,които да досущ като тези на котка.Пития има широка усмивка,но почти винаги фините й устни са полу- извити в загадъчно подобие на усмивка..Това,което моеж да издаде понякога чувствата й е малиновия цвят, който придобиват страните й,когато се изчервява.
  Пития е това,което всички народности от магьосници и мъгъли наричат свободолюбива. Волният й дух, винаги подбуждащ у нея жадата за приклучения е подранен от нейната емоционалност, дори несдържана.
  Пития от съвсем малка има изявени магичски дарби.Тя често местила неща ,само с погледа си и с течение на годините е успяла да овладее изкуството намагията без помощта на магическа пръчка,ето защо практикува словесна магия.Тя е посветена в тайнити на изкуството хекау( предревно изкуство на въздействие на Словото върху душата)
  Пития,почти винаги се представя пред непознати с второто си име Морийн, което в превод от древен келтски означава волна.
  Тя има двама братя, които обаче не вижда често, тъй като те не били допускани до светилището на богинята в Египет.Единият се казвал Адиран,а другия Дариъл-тя израснали далеч от майка й, в Англия.Пития незнае кой е баща й и никога не е питала,защото в глават й винаги ярко изпъкват думите на майка й-всичко с времето си.Пития знае,че когато времето да се запознае с баща й дойде-така и ще стане.
  Пития е изключителна окулмантка,но използва тази си способнсот само,когато й се налага.
  Laila Archer
  Laila Archer
  Директор

  Брой мнения : 498
  Age : 27
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Пития Морийн Монту Empty Re: Пития Морийн Монту

  Писане by Laila Archer on Сря Юли 23, 2008 9:07 pm

  Героят е одобрен.

   В момента е: Нед Апр 21, 2019 4:04 pm