Елате и се забавлявайте в този магически свят!


  РП правила

  Share
  avatar
  Jennifer Lain
  Директор

  Брой мнения : 426
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  РП правила

  Писане by Jennifer Lain on Пон Юни 02, 2008 2:36 pm

  За героите
  Както вече сте видели, героите са разделени на ученици и възрастни. Всеки, който се регистрира, трябва да си направи герой, но той трябва да е ученик, и този ученик стартира от 14 годишна възраст. Има няколко начина героя ви да стане възрастен:
  -като завърши училище, което ще се случи след около 4 учебни години (които, спокойно, не са равни на наши реални години)
  -като си направите втори герой. Втори герой се прави, след като сте уведомили една от директорките, направите втори акаунт и направите герой в раздел "възрастни"
  -като приемете преподавателско или учителско място, но в този случай героят-възрастен ще има функции на възрастен само в часовете си или съответно когато ръководи дома и няма да има отделен живот и т.н., за което няма да ви трябва втори акаунт, освен ако не искате възрастният да има работа на учител, но и да води собствен живот, откъдето ще ви трябва втори акаунт и ново име, разбира се.
  Вашите герои могат да са свързани, в смисъл братовчеди, родители, братя, сестри и т.н.


  Правила при водене на РП
  РП - тата може да са два вида:
  - отворени, когато към вас може да се присъедини всеки потребител, който пожелае
  - и затворени, когато пишете само вие или сте се уговорили с даден потребител да водите РП само с него. В този случай трябва да упоменете, че РП-то е затворено.
  В отворените РП-та трябва да се спазват някой основни правила:
  -не използвайте нецензурни думи и изрази, но можете да използвате жаргон при изказването на героите
  -не наранявайте героите на другите, освен ако не сте се уговорили предварително
  -нямате право да убивате чужд герой
  -
  нямате право да гоните чужд герой от Рп, можете само да го помолите да се "изнесе" (не е нуждо да използвате този израз Very Happy)


  За пасивните герои

  Всеки може да си има пасивни герои, с които да води РП-та, но те могат да се появяват само когато и вашият герой е там. За тях няма да ви трябват други описания, просто си пишете РП-та с тях, като там обяснявате какви са. Няма ограничения за брой, стига вие да си ги помните всичките Very Happy


  avatar
  Jennifer Lain
  Директор

  Брой мнения : 426
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Re: РП правила

  Писане by Jennifer Lain on Пон Юли 07, 2008 11:13 am

  За възрастните герои
  Вдигнахме ограничението за възрастта, така, че всеки може да има възрастен герой. Възрастните също могат да записват предмети, ако по някой предмет искат да се развиват. Но по-важното е, че възрастните могат да стават професори. Други неща като работа - можете да сте банкер, и да отговаряте за раздаването на парите по трезорите, както и за отчитането на притежанията. Можете и да сте магазинер, като получавате прихода от магазина, който сте поели (в този случай можете да движите доста магазини, то не е философия).
  Възрастните герои като цяло имат право да ходят на повече места, но за сметка на това нямат такава възможност за развитие като малките. За да си възрастен, героят трябва да е на или над 20. Всеки под е все още ученик.  Последната промяна е направена от Rock Baby на Вто Ное 18, 2008 1:29 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
  avatar
  Jennifer Lain
  Директор

  Брой мнения : 426
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Re: РП правила

  Писане by Jennifer Lain on Съб Авг 23, 2008 9:56 pm

  Относно дължината на постовете
  Хм ... тъй като виждам, че доста си щадите писането, смятам, че трябва да се въведе една минимална дължина на постовете от поне 4 реда. В интерес на истината, не е хубаво постовете ви да са прекалено къси, защото така си и разваляте РП-то като цяло, а и другия човек се нервира. Старайте се ако ви пишат дълги постове, и вие да отговаряте с такива. Аз разбирам, че е въпрос на моментно вдъхновение, но малко старание на никой не пречи. Освен това писането в РПтата си е доста хубаво упражнение за съчинения и така нататък. Не се опитвам да се правя на съвестна, пред доста хора тук този номер няма да мине, но просто казвам. Това отсега нататък ще е правило - старайте се да го спазвате, иначе ще трием постове. Досега написаните РПта не важат, те са "извън закона".

  Sponsored content

  Re: РП правила

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Нед Яну 20, 2019 5:40 pm