Елате и се забавлявайте в този магически свят!


  Новите показатели за героите

  Share
  Jennifer Lain
  Jennifer Lain
  Директор

  Брой мнения : 426
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Новите показатели за героите

  Писане by Jennifer Lain on Сря Окт 29, 2008 6:48 pm

  Така. Ето нововъведенията, които ще настъпят.
  -По всеки предмет ще има 10 нива. Преподавателите по дадения предмет трябва задължително да са на възрастни (за възрастен се смята герой на над 20 години) и те могат да преподават на ученика само ако имат по-високо ниво от неговото. Не може един преподавател с ниво 5 по ГЗМС да кажем да преподава на ученик за ниво 6. Нивата се определят от преподавателите, но преди да се наложат трябва да се иска одобрение от админ.

  -Възрастните могат да се обучават. Всеки възрастен при създаването на героя си може да има макс точки по 5 от предметите, по другите може да има съответно по 9, по 8 и т.н., въпросът е, че не може да сте вундеркинди във всяка област. Просто е нереално.

  -За всяко получено ниво и по време на неговия процес се получават точки. За всяко ниво героят ви може да получи до 10 точки, които той прибавя при дадения предмет за характеристиката на героя ви. Ще се получават и точки за дома, които са от 0 до 100 съответно. Разбира се, ще имате възможност да прескачате нива по предмети ако да кажем сте направили няколко дуела, или пък сте участвали в летни занимания и т.н. Навсякъде, където имате възможност да добавите ниво, ще ви бъде написано.

  -Преподаването ще става по следния начин - всеки ученик ще си върви отделно, в отделни теми, за да не се забавя учебния му процес за нивото от другите. Предмет можете да запишете по ВСЯКО време и учебния процес не зависи от това дали се развиват в крак или не, то си зависи от всеки герой и от всеки учител. За учителите ще има допълнително в учителската стая, където ще се уточним дали все още искат да преподават след промяната.

  -За да не са всички ученици на нула, ще им бъде дадено право на 5 нива, които да разпределят м/у нивата на предметите си. Не сте задължени да учите който и да е било предмет, освен единия предмет, който ви се пада за дома, но след покриване на две нива по него можете да приключите с него, ако не ви се изучава повече.

  Всичката тази информация ще бъде нанесена където трябва из форума и ще се дадат допълнителни разяснения, а учениците, които вече имат структориран герой, могат да си разпределят по още две нива от това, което им се полага.  _________________
  Jennifer Lain
  Jennifer Lain
  Директор

  Брой мнения : 426
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Re: Новите показатели за героите

  Писане by Jennifer Lain on Вто Ное 18, 2008 4:19 pm

  Промяна - нивата на всеки предмет са 10, защото явно с 20 трудно се получава, пък и нещата ще се движат много по-бавно и разтеглено.
  Още нещо - предметите в графата на описанията ще бъдат разделени на две части - теоретични и практически.
  Практически са:
  Трансфигурация
  ЗСЧИ и ЧИ
  Вълшебство
  Отвари
  Оклумантика и Леглимантика

  Теоретични са:
  Астрономия
  Аритмантика
  Пророкуване
  Древни руни
  Билкология
  ГЗМС

  По теоретичните предмети ще се преподава по различен начин, тоест пак с написване на теория, но на всеки ученик тя ще бъде преподавана на порции за даденото ниво в отделна тема. Просто тези предмети не са с толкова практика, колкото теория. А пак можете да давате практически упражнения на учениците - например по Астрономия и Пророкуване можете. Но, за да сме честни, по Аритматника практиката е смятането на 3те числа, което аз трудно бих могла да го нарека практика.


  _________________

   В момента е: Нед Фев 17, 2019 7:19 am