World of Magic

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Елате и се забавлявайте в този магически свят!

2 posters

Забранените части на гората - Рик Бенет и Дженифър Лейн

Рик Бенет
    Рик Бенет
    Ученик

Брой мнения : 137
    Раса : Човек
    Registration date : 24.06.2008

Описание на героя
    Описание на героя:

Забранените части на гората - Рик Бенет и Дженифър Лейн Empty Re: Забранените части на гората - Рик Бенет и Дженифър Лейн

Писане by Рик Бенет Нед Юли 20, 2008 11:56 pm

След като се раздели с Карълайн, Рик се направи, че поема пътя към замъка, а всъщност се придвижваше към забранените части на гората.
    Причината, поради която той не искаше да идва тук, бе че на това място имаше среща с друг човек, среща, която той не бе предвидил и на която не можеше да откаже по никакъв начин.
    Вървеше, като се придвижваше бавно заради буйната растителност, която го забавяше. Колкото и да му се искаше, не можеше да се наслаждава на природата и на гледката в момента - твърде зает бе да се бори с един къпинов храст, израсъл хилав заради оскъдната светлина, но достатъчно здрав, за да го оплете здраво.
    След като успя да се измъкне от упорития храст, Рик продължи монотонния си ход. Надяваше се, че поне тя няма да закъснее. А света му бе свидетел, тя никога не закъсняваше.
    На половин час път от мястото, където бе оставил Карълайн, Рик най-сетне спря. Огледа се - наоколо дърветата бяха нарядко, но високи и все пак успяваха да скрият слънцето. По средата на "поляната" се намираше среден по размери камък, колкото човек да се настани удобно на него - имаше формата на стол. Това бе мястото, уговорено за срещата. Тъкмо го бе помислил, и зад него се чу пукот, като от магипортиране.
    -Браво. Тук си навреме.
    -Нямам време за игрички, Кейла. Кажи защо ме извика? - Рик се държеше хладно и отчуждено. Не искаше да го въвличат в нищо, особено пък тя. И знаеше, че щом Кейла е замесена, нещото нямаше да е здравословно.
    -Тц тц тц. Така ли посрещаш сестра си, братле.
    -Не, но сестра, която не я е грижа за мен, сестра, която използва мен и способностите ми за собствена изгода - да, нея я посрещам така.
    -Хайде сега... не ми се сърди. Знаеш, че бе случайност.
    -Коя от всички, Кейла?!
    -Всички.
    -Да бе. - Рик й обърна гръб. Изобщо, ама изобщо не му се разговаряше с нея. Просто му бе непосилно за момента.
    -След като си ми толкова сърдит, защо дойде?
    -Защото се надявах, че ще се появи още един човек с теб...
    -Знаеш, че тя никога няма да дойде да те посети. Не и след като й разби сърцето, отказвайки й и на всичкото отгоре заминавайки изненадващо на следващия ден.
    -Но аз не я обичах ... тя бе най-добрата ми приятелка, не бях влюбен в нея! Как може да очаква, че ще се влюбя в нея?!
    -Тя е красиво и способно момиче, Рик. Може да има всеки. Не разбирам защо не я искаше.
    -Няма да продължа родовата традиция да се женя за братовчедка си! Това е извратено от всяка гледна точка! Ако не греша, и ти отказа да се ожениш за братовчед ни Щраус.
    Кейла се усмихна, почти се разсмя. А за безизразното й лице това си беше постижение. Единствено Рик успяваше да докара изражение на това лице.
    -Братовчед ни Щраус ... та той е толкова стар и противен! Как си представяш, че момиче като мен ще се омъжи за противен старец като него...
    И наистина - сестра му бе една педя по-ниска от него, с дълга и лъскава права черна коса, зелени очи, наистина красиво лице и пищни форми, но със сигурност не беше дебела. На всичкото отгоре бе една от най-силните за момента Черни магьосници, а бе само на 19 години.

ПС. Това е затворено РП, само аз пиша в него.
    Рик Бенет
    Рик Бенет
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Забранените части на гората - Рик Бенет и Дженифър Лейн Empty Re: Забранените части на гората - Рик Бенет и Дженифър Лейн

Писане by Рик Бенет Чет Авг 07, 2008 6:36 pm

Спомен изплува в главата му. Спомен, ясен като деня, в който бе заминал от вкъщи за училище.
    "-Рик! Рик! Не бягай от мен! Спри!
    -Няма да спра!
    -Спри! Аз ...
    -Ти какво?! Та ти си ми най-добрата приятелка! И на всичко отгоре сме братовчеди! Извратено е!
    -Не е! Колко от семейството ни са се женили един за друг?
    -Да, и виж това колко чудесно се получи! Виж какво, обичам те ... но не съм влюбен в теб.
    Момичето, което го гонеше, избухна в сълзи.
    -Поне не си тръгвай. Моля те...
    -Не! Заминавам, и това е. Когато се осъзнаеш, ще ме разбереш. Тогава, ако искаш, можеш да дойдеш, поне да се видим. Все още си ми най-добрата приятелка. До тогава - сбогом.
    Хлиповете й го проследиха по пътя му към къщата, докато най-сетне не заглъхнаха. Той просто грабна багажа си и и си тръгна. От дома, от нея, от всичко."
    -Разбирам защо не се ожени за братовчед ни Щраус. Не очаквай от мен да съм по-слаб от теб.
    Дяволитата усмивка по лицето на Кейла отшумя. Винаги ставаше така, когато заговореха за това кой е по-силен от двамата. Сестра му все така не можеше да преглътне факта, че самата тя бе една от най-силните в света, но малкият й брат я биеше.
    -Виж какво, Кейла, уморен съм, и не ми е до детинщините ти.
    -Моите детинщини?! Виж кой говори. А това, което остави на мама и на татко на изпроводяк?!
    Рик се опита да се сдържи и едва успя. За малко да прихне.
    -О, не ми казвай, че никога не си си мислила да го направиш. В крайна сметка основната идея си беше твоя, просто ти не беше там, затова я усъвършенствах ... и осъществих.
    -Да, но чак пък толкова! Да натъпчеш цялата храна в къщата с онези хапчета за амнезия, дето ги купих като бях на твоите години.
    -Не беше само храната. Ако беше, нищо нямаше да стане.
    Сестра му направи кисела физиономия. Тя мразеше някой да хаби пиячката за детински лудории.
    -Да, включително и целия алкохол в къщата. И аз пих от тези, Рик! Защо не ми каза?
    -Защото бяха и за теб, мила сестричке. - той направи невинна физиономия.
    -Ах ти ... - сестра му беше бясна. - Знаеш ли какво причини това на мен и на всичко около нас?! Не помнех нищо с дни!!!
    -Да не беше пила.
    -Hе бях! Хапнах едно филе!
    -Да бе. Ако не възразяваш, аз изчезвам.
    -Не! Няма да се разминеш толкова лесно. Щом не си с нас, си против нас.
    -Не съм решил още дали ще съм против вас. Може би ще остана неутрален.
    -Няма такова положение и ти го знаеш.
    Рик се разсмя.
    -Нима ме предизвикваш, Кейла? На дуел? Наистина ли?
    Тъкмо сестра му да му отговори, когато някъде близо до тях се чу глас, твърд като стомана и изискващ подчинение...

Jennifer Lain
    Jennifer Lain
    Директор

Брой мнения : 426
    Registration date : 02.06.2008

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Jennifer Lain Пон Авг 11, 2008 9:27 am

С извадена магическа пръчка, Дженифър Лейн пристъпи в мижавата светлина, която луната хвърляше на полянката, където бяха Кейла и Рик.
    -Никакви ... дуели ... на територията ... на училището. Поне не от този вид. Разбрано?!
    Кейла я гледаше шокирано. Това определено бе последното място, където очакваше да види леля си.
    -Какво ... какво правиш тук? - лицето й бе станало бледо, а гласът й бе нисък, сякаш шептеше. Но в него се процеждаше нишка на злоба, нишка, която подсказваше на Лейн, че Кейла има желание да я нарани, желание, което нямаше да може да подтиска още дълго.
    Но вместо Дженифър да отговори на въпроса, Рик пристъпи и застана до нея, лице в лице със сестра си. В погледа му се четеше решителност.
    -Леля работи тук, Кейла.
    -Като какво, чистачка ли?! - подигравката и надменноста на Кейла не трогнаха Дженифър, но все пак не й стана особено приятно, като го чу. Някога беше рискувала живота си за това момиченце, а то й говореше, като, че ли е прах на обувките й. Тая нямаше да я бъде.
    -Директор. И повярвай ми, Кейла, няма да разреша да направиш каквото и да е в моето училище. А сега, ако имаш малко акъл в главата си, ще изчезнеш, преди да съм те накарала аз.
    Рик Бенет
    Рик Бенет
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Рик Бенет Пон Сеп 08, 2008 10:55 pm

Кейла се приближи до директорката и се изсмя в лицето й.
    -Мислиш, че ще си тръгна, защото ти ме молиш?! Не може да е истина - и отново се изсмя, високо и презрително. Пламъци лъщяха в очите й.
    -Слушай какво, момиченце ... - не можа да се сдържи Дженифър и се приближи още малко до нея - Няма да ми държиш такъв тон. - вече се тресеше. Вдигна пръчката си и замахна рязко с нея, като на бузата на Кейла се отбеляза нещо като длан. Дженифър я бе зашлевила през лицето - Колкото и да си даровита, все още владея повече магии, отколкото би си мечтала някога. А сега си събери нахалството и се изнеси от територията на училището.
    Двете се гледаха като котка и мишка, но Рик не можеше да определи коя какво е. Определено сестра му изглеждаше засегната от последните думи на Дженифър, а леля му бе ужасно вбесена.
    Изведнъж му хрумна идея. Идея, която ако не проработеше, тези двечките щяха да се избият. А той не се и съмняваше, че сестра му ще загуби - тя бе добра, но определено имаше по-добри от нея. Една от тях със сигурност бе леля му, а и той щеше да застане на нейна страна.
    Ето защо се приближи до сестра си, хвана я за ръката и я задърпа далеч от Дженифър. Когато той спря, тя изсъска вбесено:
    -Какво?!
    -Кейла, моля те, не прави сцени. Не и тук, не и сега. Определено не и пред леля ни!
    -Тя е мръсен предател, Рик! Предаде мама и татко, предаде НАС! Не може наистина да си на нейна страна!
    -Никого не е предала, Кейла... забранили са й да идва у нас, защитили са къщата против нея. Нямало е начин да продължим да се виждаме. А относно предателството - тук гласа и изражението му станаха твърди като камък - Ти, майка ми и баща ми сте предателите! Вие предадохте това, за което се бори магьосническата общност от години.
    Сестра му го изгледа с разочарование в очите. Явно не бе очаквала такова изявление от него - Рик бе интересчия, да, но не бе очаквала да се присламчи на другата страна. Тоест на добрата страна.
    -Съжалявам, братле. Явно нещата стоят така.
    Тя дори не се извърна към Дженифър, просто се магипортира. Рик се опита да преглътне тъгата от това, че видя разочарование в очите на сестра си, защото въпреки всичко я обичаше. Кейла бе неговото семейство от малък. Но, да, така стояха нещата.
    -Е, тя си тръгна - обърна се той към Дженифър.

Jennifer Lain
    Jennifer Lain
    Директор

Брой мнения : 426
    Registration date : 02.06.2008

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Jennifer Lain Нед Сеп 14, 2008 3:39 pm

Лейн се чувстваше несигурна и изненадана. Знаеше, че Рик е добро дете, но не бе сигурна, че след всички тези години и при това обкръжение, дали ще запази всичко това. Може би се бе случило с Кейла, но не и с Рик. Тя определено бе радостна поради този факт.
    -Благодаря ти, Рик - каза тя, като го гледаше с други очи. - Може би Грийнсторм не беше за теб...
    -Може би - усмихна се той.
    -Е, аз трябва да тръгвам. Ще се видим в час по Защита? Нали си записан?
    -Да, разбира се - отвърна момчето, леко засегнато, че леля му си е помислила, че не би записал Защита срещу черните изкуства.
    Тя се обърна и тръгна към замъка. Все още имаше много работа, преди началото на учебната година.

Sponsored content

Писане by Sponsored content

Similar topics

-

В момента е: Съб Ное 23, 2024 3:35 pm