World of Magic

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Елате и се забавлявайте в този магически свят!

2 posters

Реката на Мечтите - Карълайн и Рик

Карълайн Грейв
    Карълайн Грейв
    Ученик

Брой мнения : 207
    Раса : Човек, чистокръвна
    Registration date : 15.06.2008

Описание на героя
    Описание на героя:

Реката на Мечтите - Карълайн и Рик Empty Re: Реката на Мечтите - Карълайн и Рик

Писане by Карълайн Грейв Вто Дек 23, 2008 6:56 pm

Карълайн пристигна няколко минути по-рано, отколкото се бяха уговорили. Беше й тъжно, че трябва да се случи, но рано или късно щеше да й се наложи. Знаеше, че не може да продължи дълго.
    Тя се загледа в красивата река, в начина, по който водите й се спускаха по камъните, сякаш надбягвайки се с вятъра. Прииска й се да заплаче. Не, да се хвърли в реката. Не знаеше как да направи необходимото така, че да не я заболи. И не само нея, а и него. Но трябваше да се направи нужното.
    Седна на близкия камък, защото трябваше да изчака още известно време. Не знаеше защо е подранила, не й се случваше често. Но цялото това тягостно очакване бе непосилно за нея, не можеше да издържа повече.
    Рик Бенет
    Рик Бенет
    Ученик

Брой мнения : 137
    Раса : Човек
    Registration date : 24.06.2008

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Рик Бенет Вто Дек 23, 2008 7:09 pm

Рик вървеше към реката с нормална скорост при условията наоколо. Всичко наоколо бе много красиво с идването на зимата. Нямаше търпение да стане Коледа и да получи подаръците си - единственото, което можеше да очаква от родителите си, а знаеше, че дори няма да са си направили труда те да ги изберат и купят. Ех, добрата им стара икономка ... бе отгледала него и сестра му.
    "Липсва ми дома" - помисли си той, докато вървеше през гората към крайната си цел. Не, не говореше за родителите си, нито за сестра си - въпреки, че и с тях имаше някой и друг добър спомен, макар и не напоследък - просто имаше впредвид всичко - стаята си, животните наоколо, книгите си, възможностите, които му предлагаше името му в близкия град, икономката... Не можеше да го опише. А веднага след тази мисъл проблясна друга: "Аз съм глупак. Държа се като хлапе."
    Ето, че бе стигнал крайната си цел. Видя красиво момиче, най-красивото момиче, да стои на един камък и да гледа реката. Тя бе с гръб към него. Той с наперена крачка се насочи към нея, казвайки:
    -Идвам! А ти да не си подранила?! - възмутено възкликна той, забелязвайки очевидното, след като погледна часовника си. Самият той бе подранил, което означаваше, че тя също е.
    Карълайн Грейв
    Карълайн Грейв
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Карълайн Грейв Вто Дек 23, 2008 7:23 pm

Когато чу гласа на Рик, Кари се обърна. Както всеки път когато го видеше, тя изтръпна. Колкото и да се сближаваха, не бе сигурна, че това чувство някога ще изчезне. А сега обичайното приятно пърхане в стомаха й се бе превърнало в болезнена бучка, която нямаше как да се разтопи. И все пак бе приятно да го види. Дори и замалко. Дори и по този повод. Знаеше какво следва. Но той си нямаше и най-малката идея.
    Все пак се изправи, приближи се към него и го прегърна. След което отговори на въпроса му.
    -Да, бях тук преди теб, ако това питаш. - в гласа й имаше обичайната топлина и сладост, но определено имаше и тънка нишка горчивина. Не знаеше дали той я е усетил, а и в момента нямаше значение.
    -Да не си спала тук?! - продължи изумен Рик.
    -Не. Просто веднъж да съм преди теб, толкова ли е изненадващо?
    -Да - усмихна се той и понечи да я целуне. Тя обаче се дръпна.
    -Защо? - тя го погледна в очите. Надяваше се той да види болката в очите й, надеждата как всичко може да се оправи. Но не можеше. Тя нямаше избор. Разбира се, че щяха да я държат с това, толкова ли бе глупава ... не знаеше какво да направи. Но първо трябваше да се отдръпне от всички и всичко. Нямаше нужда от приятели за това. Приятелите само можеха да навредят ... а момчето, което обича, сигурно можеше да бъде използвано срещу нея по невъзможни начини. Трябваше да прекъсне всичко.
    Рик Бенет
    Рик Бенет
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Рик Бенет Вто Дек 23, 2008 7:38 pm

"Тук има нещо грешно" - помисли си Рик - "Това не е Кари такава, каквато я познавам. Има нещо гнило."
    -Какво става? - попита той и отметна един кичур коса, паднал на лицето й.
    Тя клюмна, а нещо й тежеше, Рик можеше да го усети. Прегърна я отново, опита се да я целуне, и този път тя му разреши.
    Стояха така близо десет минути. Целувките й бяха най-прекрасното нещо на света... но изведнъж усети мокри капки по лицето си. Определено нещо не беше наред. Карълайн плачеше.
    Той се отдръпна и я погледна с твърдо изражение.
    -Кажи ми какво става. - бе едва ли не заповед, изречено твърдо, нетърпящо възражения. Разбира се, той никога нямаше да й посегне, но тя трябваше да му каже какво става най-сетне.
    Карълайн Грейв
    Карълайн Грейв
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Карълайн Грейв Вто Дек 23, 2008 7:56 pm

Не знаеше защо му разреши да я целуне. Сега бе хиляда пъти по-трудно и тя знаеше, че ще стане така. Но просто имаше нужда от една последна целувка, макар, че това бе продължило доста по-дълго от една-единствена целувка.
    Когато разбра, че плаче, а Рик се откъсна от нея и я застави да му каже истината, тя избърса сълзите с ръкава си, защото мразеше да я сварват слаба. Дори и да бе той.
    Изправи се в пълния си ръст и с цялото достойнство, което можа да събере, тя му каза.
    -Съжалявам, но ... трябва да скъсам с теб.
    След тези думи просто не можеше да понесе да го гледа повече в очите, а той стоеше като ударен с чук, затова Кари се обърна и тръгна в посока към ... и тя не знаеше какво. Просто не трябваше да го гледа в очите, трябваше да бърза, да успее навреме. Нямаше как да се случи... не знаеше как щеше да успее да направи всичко. Но трябваше да успее. Трябваше да побърза.
    Вървеше все по-бързо и без да се усети, сълзите отново потекоха от очите й.
    Рик Бенет
    Рик Бенет
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Рик Бенет Вто Дек 23, 2008 8:03 pm

Рик гледаше неразбиращо. Докато се съвземе обаче, Карълайн бе отпрашила много напред и забързваше крачка с всяка изминала секунда. Без да мисли, той се затича.
    Не му отне много време да я настигне, но определено дишането му бе много по-учестено, отколкото трябваше. Знаеше, че приятелката му ... тоест бившата му... бе бягала с елфите и определено й личеше. Когато най-сетне я хвана за ръката, тя се стресна и подскочи.
    -Какво правиш?! Казах ти, че късам с теб!
    -Но защо? И защо избяга така? Карълайн, дължиш ми обяснение...
    -Дължа ти ли?! Защо по дяволите си мислиш, че ти дължа каквото и да е било? Това не те засяга!
    -Щом е свързано с теб, значи ме засяга!
    -Вече не си ми гадже, разбра ли! Вече не е твоя работа! Не е нужно да се замесваш и го знаеш...
    -Трябва да се замеся и ти го знаеш. А сега се успокой и ми обясни поне малко защо късаш с мен и после бягаш разплакана! Няма да те пусна преди това - предупреди той и отпусна малко хватката си, защото бе сигурен, че щеше да я насини иначе, но все пак тя нямаше как да се измъкне. Все пак не можеше да я държи дълго ако реши да избяга.
    Карълайн Грейв
    Карълайн Грейв
    Ученик

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Карълайн Грейв Вто Дек 23, 2008 8:29 pm

Кари се спря. Не знаеше какво да направи. Първоначално се опитваше да се измъкне, но знаеше, че с чисти мускули няма шанс, а пръчката си не можеше да стигне.
    -Искаш да знаеш ли? Добре. Но по-добре седни.
    Тя изчака докато Рик седна на един камък, а тя самата се настани на друг такъв. Все още бяха по поречието на реката и такива имаше в изобилие.
    -Нямам избор. Трябва да скъсам с теб. Дали искам? Разбира се, че не. И може би някой ден ще се съберем отново ... но до този ден, съжалявам, не може да сме заедно.
    -Няма ли някакъв начин ...
    -Не. Просто трябва да го направя сама, а ти само ще ми пречиш. И ще застраша и твоя живот. Няма да го понеса, просто няма.
    Рик въздъхна. Разбираше я, бе сигурна. Само се надяваше да не възразява повече.
    -Добре. Но... обещай ми, че ще си останем приятели. Не знам как ще я карам без теб. Наистина, Кари.
    Тя го погледна. И разбра, че няма да може да понася този поглед да се спира на нея само като приятел. Нямаше връщане назад.
    -Съжалявам, но просто е невъзможно.
    С тези думи тя си тръгна. Той нямаше какво да направи. И двамата напуснаха Реката на мечтите, която Кари вече прекръсти на Реката на разбитите мечти.

Sponsored content

Писане by Sponsored content

В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:13 pm