World of Magic

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Елате и се забавлявайте в този магически свят!

2 posters

Пътеката на Изгрева

Calid Felis
    Calid Felis
    Възрастен

Брой мнения : 57
    Registration date : 18.02.2009

Описание на героя
    Описание на героя:

Пътеката на Изгрева Empty Re: Пътеката на Изгрева

Писане by Calid Felis Пон Мар 09, 2009 7:04 pm

Тигрицата забави бяга си и плавно спря. След секунда вече не беше котка, а жена, облечена в дънки и яке. Беше застудяло. Предишната вечер не й се бе струвало толкова студено. Може би сега беше прекалено рано. Или просто алкохолът я бе затоплил на партито.
    Калид тръсна глава, обви ръче около тялото си и продължи да върви бавно, наслаждавайки се на всяка секунда. Изгревът траеше малко, но в тази част на гората се виждаше най- добре. Фелис откриваше за себе си някаква особена мистичност в това време на денонощието, когато денят се ражда. Беше като магия и определено я привличаше безумно. Дори понякога имаше усещането, че може да тича толкова бързо и толкова дълго, че да достигне слънцето.
    Е, очевидно беше, че не можеше, но пък можеше поне да се наслади на начина, по който яркооранжевите лъчи падат и се отразяват от капките роса по листата на дърветата.
    Утрото притежаваше една от малкото красоти, на която жената се наслаждаваше искрено. Другата.. е, другата беше далеч по-забранена. Засега. Завинаги. Все едно. Просто си беше забранена. Имаше си друга работа, освен да...
    И, както винаги става когато искаш да останеш насаме със себе си, зад Калид се чуха тихи стъпки. Който беше отзад, явно беше надарен поне с доза такт, защото нямаше намерение да я извика. Простичко. И хоп, тя сама се обърна, за да се озове лице в лице с...
    Laila Archer
    Laila Archer
    Директор

Брой мнения : 498
    Раса : Човек
    Registration date : 02.06.2008

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Laila Archer Пон Мар 09, 2009 9:30 pm

Лейла Арчър. Младата директорка се разхождаше около замъка, с надежда да открадне миг спокойствие в напрегнатия ден. След партито имаше да отметне доста работа. Дробовете й се изпълваха със свеж въздух, започваше да се чувства по-добре, готова отново да се заеме със задълженията си.
    И ето изведнъж се бе озовала лице в лице с друга жена. Не се познаваха лично, но Лейла знаеше коя е - новата на Едуард. Дано поне се забавляваха заедно.
    -Зоомаг, тигрица. - усмихнах се приветливо. - Аз съм Лейла, мисля, че сме се виждали на бала, нали така?
    -Мисля, че да. - отвърна другата жена и се усмихна.
    -Утрото е красиво, както винаги. - каза Лейла, гледайки към хоризонта. - Зарежда хората с енергия и оставя приятна емоция.. - психологията, която започваше да учи от няколко години насам, но до никъде не достигаше все пак бе оказала някакво положително влияние на директорката.
    -Надявам се, се насладихте на партито. Лично за мен беше доста приятно. - допълни Арчър.
    Calid Felis
    Calid Felis
    Възрастен

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Calid Felis Вто Мар 10, 2009 6:27 pm

Точно това ли трябва да обсъждаме...добре, щеше да стане по нейния начин...
    -Всъщност беше чудесно. Много харесах обстановката-отвърнах с усмивка и я обходих с поглед.
    Не беше зле. Никак даже. Коя беше... Да де, освен директорка, което беше очевидно.
    -Странно, останах с впечатление, че пропусна по-голямата част от веселбата. Рано си тръгна-звучеше безгрижно, но от опит знаех, че такъв тон е най-опасен.
    И тогава ме застигна просветление. Тя беше жената, с която чаровния ни домакин беше се осамотил на терасата закратко. Само при мисълта за него потрепнах, затова реших да сменя темата и да отложа схватката, която се заформяше. Ако се зафорпмяше. Красива жена като Арчър едва ли се занимаваше да се кара за мъже, било то и за такива като Едуард.
    -Аз съм Калид-ухилих се отново и подадох ръка за да се здрависаме.
    Laila Archer
    Laila Archer
    Директор

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Laila Archer Вто Мар 10, 2009 10:05 pm

-Лейла. - отвърнах аз и поех ръката. Беше топла и приятна на допир. - Радвам се да се запознаем. - усмихнах се.
    Всъщност почти не ме интересуваше дали Калид спи с Едуард, дали имат връзка, ако искат дори да се омъжат... Отдавна спрях да гледам на Ед като на мъж, с който мога да имам връзка, или интимни взаимоотношения.
    Другата жена не отделяше поглед от мен, като че ли се опитваше да разчете мислите ми.
    Усмихнах се отново, всъщност бях тук по още една причина - чаках Едуард за по чаша кафе, над които да обсъдим миналото и взаимоотношенията ни за в бъдеще.. нещата започнаха да се осложняват, откак дойде да живее толкова близо до мен. Дано не се засечахме тримата.. предпочитах да си спестя неловките физиономии и от двамата..
    Иначе Калид изглеждаше доста приятна млада жена.. Поне на пръв поглед.
    -Радвам се, че сте решили да посетите Академията ни. - казах накрая, в опит да завържа разговор.
    -Много приятно местенце е. - отвърна ми Фелис - Въпреки, че съм от скоро тук.
    -Да, напоследък доста хора започнаха да се заселват по тези места и градовете наоколо.. - отвърнах и се усмихнах лъчезарно. - Може би ще ми разкажеш нещо повече за себе си? - повдиигнах леко вежда.
    Неприятен навик, останал от интервютата с аврори, а сега и с бъдещи учители.. Усмихнах се неловко и зачаках някакъв отговор..
    Calid Felis
    Calid Felis
    Възрастен

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Calid Felis Сря Мар 11, 2009 6:57 pm

Де да имаше нещо за разказване.
    -Сирак откакто съм на три. Живеех с по-големия ми брат. Той обаче остана на работа в Гринготс, докато аз реших да се.. хм.. да го наречем поразходя по света. И.. ето ме тук.
    Не че не бях словоохотлива, просто някак не можех да понеса идеята за тъгата и съчувствието на хората, което се бе появило и сега в очите на Лейла.
    -Аз.. съж..
    -Все едно. Не е голяма работа. Одавна се научих да се оправям сама-усмихнах се аз, за да расея обстановката, която се заформяше неловка.
    - Личи ти, трябва да призная.
    Красива усмивка. Зъбите й бяха прави и ослепително бели.
    -Така ли.. ти си първата да забележи това.. -след кратко колебание реших да задам въпроса, който се мотаеше в главата ми горе-долу от момента, в който я видях днес.- Ако не е прекалено лично, имаш ли.. имаш ли си гадже?-веждите ми бяха вдигнати любопитно в очакване на отговор.. или реакция.
    Laila Archer
    Laila Archer
    Директор

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Laila Archer Сря Мар 11, 2009 7:25 pm

Сдържах се да не се засмея.. Въобще не ми беше смшно, това ми напомни на Джеймс - бившият ми годеник.. Доста трудно го преживях.Много го обичах наистина. Все още скърбях за загубата. Човекът, който обичаш най-много да умре в ръцете ти не бе приятно изживяване, въпреки и проблемите, които имахме в последно време. Пръстите на едната ми ръка се свика бавно с юмрук. Вирнах носле и полека лицето ми прие една неполюбима физиономия, разчупвана от ведра усмивка.
    -Всъщност съм необвързана в момента - гласът ми бе лек и плиятен. - Напоследък не ми остава и минутка свободно време за нещо различно от работа и делови вечери. - допълних и реших, че ще е добре да се пошегувам. - Училищният портиер все още е малко старичък за мен.
    Калид се усмихна. Грацията на движенията й не бе само като тигър, и като човек също. Протегна ръка и отметна кичур от наглед меката си коса назад.
    Нямаше нужда да връщам въпроса, имаше прекрасни черти и ако не Едуард, друг щеше да е щастливеца. Мислите ми пак се върнаха полека към Миналото, а това не беше надобре. Вперих поглед в Калид, изчаквайки ответна реакция след отговора... Е, един въпрос нямаше да ни обие междувременно.
    -Може би сте дошли тук за да навестите учениците, или просто на разходка?

Calid Felis
    Calid Felis
    Възрастен

Описание на героя
    Описание на героя:

Писане by Calid Felis Чет Мар 12, 2009 7:43 pm

-Ученици... не-засмях се от искрената изненада.-По-скоро да намеря познати...зрели хора.
    Погледите ни се срещнаха. Можех да усетя, че Арчър ме гледа.. преценяващо не беше точната дума. Просто имаше онзи поглед, с когото хората гледат някого, когато разглеждат външността му. Не се очакваше след около две минути да започне да ми обяснява колко съм зашеметяваща, колко добре изглеждам и да ме засипва с въпроси кога съм свободна за вечеря, защото не беше мъж.. просто мислеше по друг начин. Което беше добре и за двете ни. Друг разговор можеше да завърши с това как й се озъбвам. Странно... Едуард определено ми беше подействал много необичайно на реакциите...Все едно.
    -И намери ли някого вече?
    -Вие.. тоест, може ли да говоря на "ти", Лейла??-усмихнах й се отново.
    Тя кимна, затова продължих изречението си.
    -Ти се очертаваш интересен познат. Може да науча нещичко от теб.
    Устните й трепнаха за миг, след което се извиха в усмивка.

Sponsored content

Писане by Sponsored content

Similar topics

-

В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:57 pm