Елате и се забавлявайте в този магически свят!


  Windows 7

  Share
  avatar
  Laila Archer
  Директор

  Брой мнения : 498
  Age : 26
  Раса : Човек
  Registration date : 02.06.2008

  Описание на героя
  Описание на героя:

  Windows 7

  Писане by Laila Archer on Съб Май 02, 2009 10:07 am

  Майкрософт заяви през 2007 година, че планира разработването на Windows 7 да е в рамките на три годишен период, считано от датата на официалното пускане на пазара на нейният предшественик, Windows Vista, но също че окончателната дата ще бъде определена от качеството на продукта.

  За разлика от случая с предходната операционна система от Майкрософт, Windows 7 ще бъде ъпгрейд с цел пълна съвместимост със съществуващите драйвъри за устройства, приложения и хардуер. Презентации направени от компанията през 2008 фокусират вниманието над "Multi-touch" поддръжката, обновен Windows облик с нова лента на задачите, система за домашна мрежа наречена "HomeGroup" и подобрения в производителността. Някои приложения които до сега са били включени в предни издания на Microsoft Windows, най видните от които Windows Windows Mail, Windows Calendar, Windows Movie Maker, и Windows Photo Gallery вече няма да са част от операционната система. Вместо това те се предлагат по отделно.

  Windows 7 включва набор от подобрения, като напредък в разпознаването на допир, реч и ръкопис, поддръжка на виртуални хард дискове, подобрена производителност при мулти-ядрени процесори, подобрена прозиводителност при стартиране и подобрения в ядрото на операционната система.

  Windows 7 добавя поддръжка на използване на няколко видео карти от различен модел и дори прозиводител, нова версия на Windows Media Center, притурки вече интегрирани с Windows Explorer, притурка за Windows Media Center, способност визуално да се закачат и откачат елементи от Старт менюто и Лентата със задачи, подобрени медийни функции (като например множество вградени кодеци), интегриран XPS (формат подобен на PDF)-услуги пакет, вградена Windows PowerShell (програма за управление на системата чрез команден ред подобно на Command Prompt, но много по-напреднала) и преработен калкулатор с много възможности включително и режими "Програмиране" и "Статистика", заедно с преобразуване на мерни единици.

  Много нови елементи са добавени към Контролният панел, включително: Настройка на видимостта на текста, Помощник за калибриране на монитора, Сензори за местоположение и други (GPS), Мениджър на правомощията, Биометрични устройства, Системни икони и "Action" център. Последният представлява познатият от Windows XP и Vista "Център за Защита", но с подобрена функционалност и също така съчетава контрола над защитата на компютъра с възможности за поддръжка.

  При лентата със задачи се забелязват най-големи визуални промени. Лентата с инструменти "Бързо стартиране" е слята с бутоните на изпълняващите се задачи за да се получи подобрена лента със задачи или нещо което от Майкрософт наричат "Suberbar" (Супербар). Подобрената лента със задачи също добавя функцията "Изскачащи списъци" която позволява лесен достъп до най-честите задачи. Така нареченият Супербар също позволява произволно разбъркване на всички бутони (включително и на тези от областта за уведомяване), като по този начин се улеснява организирането на работещите приложения от потребителя.

  Скрийншотове разкриват и друга нова функция наречена "Надникни" (на Англ. - Peek и още Aero Peek). "Надникни" е бърз начин да се направят всички видими прозорци прозрачни за бърз поглед към работния плот. Говорител от Майкрософт казва, че "това ще бъде полезно за потребители които искат да направят бърз поглед към новините" като има предвид RSS притурки на работния плот.

  За разработчици, Windows 7 съдържа нов мрежов API с поддръжка за изграждане web услуги на основата на SOAP протокола, нови функции които намалят времето за инсталиране на софтуер, по-малко запитвания от познатият от Vista Потребителски контрол (User Account Control), опростено изработване на инсталационни пакети и подобрена поддръжка за глобални и/или много-езични приложения.

  Windows 7 ще бъде пусната на пазара в шест издания, но само две от тях - Home Premium и Professional ще бъдат масово достъпни. Имената на изданията са както тези при Windows Vista с изключение на Business изданието което просто ще се казва Professional, както при Windows XP. Само Home Premium, Professional и Ultimate изданията ще се продават в магазините и ще бъдат достъпни чрез т.н. Производители на Оригинална Техника. Ultimate изданието ще се предлага само в определени промоционални периоди. Home Basic ще се предлага само в развиващи се страни. Enterprise изданието ще е достъпно само за компании чрез т.н. "схемно лицензиране". Starter изданието ще е достъпно само за подбрани Производители на Оригинална Техника. Предстои да се обявят цените на отделните издания.

  Всяко следващо издание ще съдържа и функциите на предходното, така ще се опрости преминаването (ъпгрейда) от по низшо към по-функционално издание. Всъщност известно е, че по-евтините издания също ще съдържат интегрирани в операционната система функции и на по-скъпите издания, но те просто ще бъдат заключени, докато клиентът евентуално не реши да направи ъпгрейд. Редът от по-ограничено към по-функционално издание на Windows 7 е съответно както следва:

  * Windows 7 Starter - Силно ограничена функционалност. Максимум 3 активни приложения едновременно. Само 32-битова версия. За развиващи се държави.
  * Windоws 7 Home Basic - Силно ограничена функционалнст. За развиващи се държави.
  * Windows 7 Home Premium - Стандартно издание за класическият домашен потребител.
  * Windows 7 Professional - За малкия бизнес и напреднали потребители.
  * Windows 7 Enterprise - За среден и голям бизнес.
  * Windows 7 Ultimate - Всички възможни функции. За хора които се занимават професонално с компютри или компютърни ентусиасти.  Вашето мнение за Windows 7?


  _________________

   В момента е: Нед Яну 20, 2019 5:07 pm